Planetary Touchdown

Space Wolves Drop Pod
Space Wolves Drop Pod

“I have seen the ships of hostile Adeptus Astartes and Loyal Tau Imperium forces on the planet. So they have finally come to steal what we have created here!” -Shas O’Zhun Traitor Etheral – Date: 3 102 757 M41

Tactical OverviewTactical Overview

1. Trefning:
Tau 500 (Werner) – Space Wolves 500 (Dagfinn)
“En gammel powerplant ligger inne blandt trærne, dersom en klarer å starte denne igjen vil det utvilsomt være en stor ressurs for de som skal opprette en festning på denne planeten”

Runde 1: Tau stjeler initiativet til Space Wolves som har deployert bak en bakke, og sprer seg ut i området for å finne dekning.
Space wolves setter opp en squad med long fangs på bakketoppen or fyrer avgårde noen raske salver uten å få effekt på målene.

Runde 2: Tau er i god posisjon, Shas`O og hans følgere skyter fart frem fra bak power planten og får åpen linje til en squad space wolves. To devilfisher åpner ild, men når ikke helt frem. En space wolf klarer ikke å dukke i tide og får et missil i nakken.
En svær ulv med en enda større lord kommer ridende og helt inn i en av Taus Skip, med fem powerfist angrep har skipet liten sjans for å overleve. Men med fem terninger som viser enere og toere overlever transporten. Long fangs fortsetter å pepre løs på tau, men de klarer å skjule seg godt i terrenget. Transporten tar et treff, uten å eksplodere.

Runde 3: Etter at wolf lorden kjørte et angrep på den ene transporten har Tau fått noe å tenke på, alle firewarriors hopper ut, med støtte fra et pathfinder team og en Battlesuit på kloss hold får lorden gjennomgå, han tar to wounds og dør.
Long fangs blir stående og tar ut noen av firewarriorene og pathfinderene med missile launchers. Tactical squaddet nærmer seg battlesuitsene, og han stiller seg på toppen av powerstationen for å få bedre utsikt.

Eksempel på spillebord

Runde 4: Tau går til angrep, battlesuitene hopper frem og får plassert to twinlinked flamer templates oppå 9 av space wolvesene, og Shasò`s cyclic ion blaster får inn ap2 treff. 7 av 10 space wolves blir dødelig skadet.

Runde 5: I kuleregn fra long fangs og tacticals stormer tau frem, og litt tilbake, devilfishen står på et objective med troops inni. Men glemmer å deploye. Dersom Tau ikke får tatt ut long fangs nå kan det bli en tie!

Runde 6: Space Wolves står igjen med en long fang på objectivet og bordet, battlesuitene har komt helt frem. Slaget er over, og Tau har vunnet sin første kamp.

Eksempel på spillebord
2. Trefning:
Tau 1000 (Werner) – Space Wolves 500 (Dagfinn) & Imperial Fists 500 (Lars Morten)
“Purge the alien”
Dagfinn og Lars Morten mente jeg var en alien tydeligvis. Vi startet spillet klokka 22:50 på en mandags kveld, og var ferdige med kampen og mentalt klokka 01:20. Lars Morten og Dagfinn satte opp terreng mens jeg lagde liste for ham og 500pts ekstra Tau, de var ikke så snille med cover da de visste jeg ville kjøre JSJ taktikk. Vi spillte med patrol mission regler bortsett fra at IF hadde en dread, og jeg hadde en XV88 som jeg endret til 3+ save.

Runde 1: IF kjører rett opp i trynet på Tau, SW dropper en pod i deploymenten min. Jeg har 50% av hæren i reserve med en Pathfinder ute på banen, to piranha med fusion blaster, samt en ensom XV88 helt i hjørnet. Krootene har infiltrert en ruin, Lars Morten sine scouter har infiltrert skogen rett framfor meg. Cover må jeg se langt etter. Det ender heldigvis ganske bra, noen krooter forsvinner, og XV88en tar et wound fra landspeederen. Piranhaene er heldige og slipper skader. Desverre misforstod jeg Stealth regelen og hadde en gjeng stealthsuits på åpen mark, de ble raskt ekspedert av sniperene til Lars Morten.

Runde 2: Tau holder på å bli overmannet, noe må gjøres! Tau lederen dropper med følget sitt bak fiendens linjer. De får skutt litt fra seg men blir til slutt overkjørt av presset fra SM og SW. Piranhaen tar ut en razorback, en av folkene inne i razorbacken klarer ikke å løpe fra eksplosjonen som oppstår. Piranhaene holder på å ta skade av samme eksplosjon. Krootene leker gjemsel med Long Fangs, men Drop pod gjengen lager kjøttdeig av dem. XV88en får inn et skudd over nesten hele brettet, rett i hodet på wolf lorden som blir smeltet om til en klump metallavfall av et heldig str 10 hit. Dagen er reddet selv om slaget ser svartere og svartere ut.

Runde 3: XV88en blir plutseligt et priority target, og forsvinner ganske kjapt under et teppe med bolter rounds.

Runde 4: Vi danser frem og tilbake, plukker litt av hverandre. Tau mister en piranha, SM mister en Dreadnought.

Runde 5: Spillet slutter, begge sidene er hardt skadd. 7 victory points til SM + SW, 5 til Tau. Morsom og kjapp omgang med mye aggressiv spilling!

Eksempel på spillebord

Leave a Reply