Sluddstormen – MG I

Mouse Guard Første Session

En kornhandler er meldt savnet mellom Rootwallow og Barkstone, det er nesten en måned siden han reiste fra Rootwallow og familien hans begynner å engste seg, de har tatt kontakt med Mouse Guard og ber oss om hjelp.
Gwendolyn samler Finn, Wyck, Sylvia og Januz til å ta seg av dette triste men dessverre ganske vanlige oppdraget i mouse territories.

Lockhaven
Lockhaven


Det er litt uvant med det nye strenge lederskapet fra Wyck, så det er litt virring i Lockhaven før patruljen endelig kommer seg på beina.

Med lette ryggsekker kommer de seg fort ned til Copperwood (Pathfinding Ob. 2). På veien dit diskuterer de om de skal gjøre seg til kjenne som Mouse guard eller om de skal prøve å være diskret med sine spørsmål.
Copperwood er en av de største byene i mouse territories og er en stor produsent av metall, alle myntene blir foreksempel produsert her. Copperwood blir styrt av et demokratisk valgt council of elders, og har en guvernør. Men det er handelsstanden som er den egentlige makten her, og de ulike guildene er ofte i ulike konflikter. Vel i byen spør de en av smedene som jobber om de har sett Waldow og får til svar at han reiste for tre uker siden, Sylvia merker det er noe som skurrer med historien til smeden (
Circles Versus Test, 1 success). Finn blir utolmodig og vil scoute veien videre til Elmoss, men han blir stoppet av Wyck, i hvertfall en gang. Etter en stund stormer Finn avgårde uten egentlig å ha en god plan og resten av følget blir nødt til å følge etter slik at det ikke blir en ny leteaksjon etter Finn. Selv om Finn er ei snill mus som er god til å finne utveier av situasjoner ender dette opp med at han mister resten av gjengen av syne, været snur (Weather Watching, Ob. 3, feiler) og han er alene ute på stien, det blir mørkt og han angrer.  Januz og Wyck går ut for å lete, og klarer heldigvis å rope høyt nok til at Finn hører det. Vel tilbake i tilfluktsstedet sitt er Finn Angry og Tired.

 

TrestammeNeste dag fortsetter musene på veien, de passerer Elmoss og Sylvia velger å besøke familien sin der mens resten leter videre etter kornhandleren Wallow. I Elmoss fikk de vite at kornhandleren nylig var forbi og med nytt håp går det raskt fremover på stien, helt til de blir blokkert av en svær trestamme! Etter litt nærmere øyesyn viser det seg at treet ikke har veltet naturlig, men at noen med vilje har fått det til å ramle. (Noen som kjenner noen bevere eller?) Valget står mellom å klatre over stammen eller å gå rundt, og i Mouse Guard er det farlig å bevege seg utenom stien! Med tau og krok kommer de seg helskinnet over stammen, men på andre siden oppdager de at det stikker en hale ut under stammen! Dessverre er dette Wallow. Musene begraver ham med respekt og undersøker området ekstra nøye. De finner ingen spor som tyder på at han er en forræder, og Januz fullfører dermed sitt deloppdrag. Derimot kan det se ut som denne grusomme handlingen er gjort med vilje, kan det være de misunnelige musene i Copperwood som er ansvarlige for dette?

Player Turn
Nå snur spillet slik at spillerene får styre retningen, de har hver sin check og Lars Morten og Januz sine karakterer får en ekstra check. Januz prøver å bli bedre til å scoute, men selv med hjelp fra Wyck klarer han ikke testen. Finn fjerner en av de negative statusene og sitter igjen med kun Angry. Fate og Persona poeng blir delt ut og alle får en eller annen award (workhorse, MVP, in character etc.)

Leave a Reply