Battlereport: Black Templars vs Tau

2013-05-14 21.04.40

Jeg og Lars Morten avtalte et slag på 1000 poeng, vi var usikre på om det gikk an i løpet av de tre timene vi hadde på oss. Den første runden brukte vi ganske god tid på å sette oss inn i reglene vi ikke hadde brukt på en stund.

Jeg hadde tre enheter med scout regelen, og en enhet i reserves. Jeg vant rolloffen, så plasserte vi fire unknown objectives ut.

Runde 1
Tau plasserte en 20 manns kroot sniperstyrke helt på andre siden av brettet, nær Black Templars deployment. Mens resten av hæren, 2 pathfinder squads, en hammerhead, en XV104 og to Firewarrior squads ble satt i forsvar nær to av objectivene. Black Templars gjorde seg klar til et stormangrep rett i front.
Krootene fungerer veldig bra i første runde, de tar ned tre-fire tropper fra hans HQ squad, selv om jeg glemte ut både at de har AP2 på terningkast 6, og at begge glemte at første runde var night fight.
Han skyter tilbake på krootene med en venerable dreadnought bestykket med en plasmakanon, den tar ut 8 stykk på første skuddet og krootene legger på sprang.
Rhinoene som beskytter hovedstyrken fosser frem, en av dem tar ett hull point i skade. Hammerheaden bommer.

Runde 2
Rhinoene kommer enda nærmere, men nå blir de opplyst av en pathfinder squad. XV104 battlesuiten starter novageneratoren men den store styrke 9 ap2 templaten treffer midt mellom to rhinoer og gjør ingen skade. I mellomtiden blir den andre pathfinder uniten trampet ned av sinte black templar HQ folk. Krootene stikker lengre vekk, og kun 6 modeller er igjen. Hammerheaden bommer.

Runde 3
Black Templars bestemmer seg for å hoppe ut av rhinoene og skyte tilbake, nova reactoren starter opp, templaten treffer og 7 black templars blir liggende igjen som en askehaug. Troppene skyter tilbake og reduserer firewarrior squadden til 5 mann. Hammerheaden bommer. Jeg glemmer reserves.

Runde 4
Jeg husker reserves! 3 XV8 battlesuits med to plasmarifler og droner dukker opp bak i forsvaret til Black Templars. Hammerheaden treffer Predatoren, som sprenger og forårsaker skade på XV8 uniten. Dreadnoughten står med ryggen mot og får 2 plasmaskudd i ryggen, jeg ruller en 6 explodes, men Lars Morten tvinger meg til å trille på nytt da det er en Venerable Dread. Jeg ruller liksågodt en 5, wrecked. Med Target Lock får jeg lov å splitte ilden, resten av enheten skyter mot Championen, og klarer så vidt å trenge gjennom. XV104 battlesuiten treffer med nok en template og drar med seg en haug enheter. Det ser mørkt ut.

Runde 5
Med en rhino, 3 modeller i en squad og HQ igjen prøver Lars Morten å holde objectives. Han feiler heldigvis en morale check etter at HQen møter mine XV8 med 6 plasmarifleskudd. Tau Wins!

Lessons Learned
XV104, yes! Pathfinders, mye potensiale, men må være forsiktige sånn at de ikke blir tatt tidlig. Kroot, snipers funker veldig bra, rimelig til å trekke ild fra viktige ting. Dårlig leadership.
Hammerheaden skuffet litt, hvis den ikke treffer med kanonen er det veldig mange poeng som er bortkastet. Troops trenger jeg kanskje flere av, de tåler ikke så mye og bør være i cover. Lars Morten hadde samme oppfatning, mot mine AP2 og AP3 våpen nytter det ikke med power armour. Predatoren hadde sponsons men fikk ikke bruke disse da den hele tiden kjørte rundt for å finne skuddposisjon.

Leave a Reply