Tau vs Imperial Guard – Battlereport

skap
Første tirsdagen i Oktober var vi 6 stykk på klubbkvelden, jeg hadde med de to nye bordene på 4×4 fot. Lars Morten hadde med seg nøkkelen til det nye klubbskapet vårt på kulturhuset, og Stian som vi skal prøve å få interessert i denne hobbien vår.
Vegar fra Haugesund plukket med seg Karl-Erik og i tillegg dukket Lars Audun opp for å fungere som strategisk rådgiver. To bord ble satt opp, ett med Realm of Battle som Vegar hadde med, og ett klubbord. Vi trillet på tilfeldig motstander, og jeg fikk Vegar, som denne battlereporten handler om.

Forberedelser
Oppdraget var å holde flest objectives, totalt 4 ble lagt ut på kartet (blå perler).
Vegar hadde en Vendetta i reserve, samt Marbo. Jeg hadde ingenting i reserve, men 12 kroot scouts. Jeg fikk sette ut først og starte kampen. Jeg kjørte en mechanized liste og startet så langt fremme jeg klarte med kjøretøy langs linjen. Imperial Guard startet i ruiner, bak et fjell og i åpent lende ganske nær mine styrker.
SAMSUNG

Runde 1
Tau: Alle mine kjøretøy beveger på seg sånn at jeg skal dra nytte av Disruption Pod og Jink save. De fleste kjøretøyene får inn treff og jeg tar ut store deler av den midtre styrken hans. Med Smart Missiles sikter jeg på HQ Squaddet hans som ignorerer terreng, 3-4 karer må legge inn håndkledet. Railgunnen min, eller XV104, tar ut manticoren, og generelt sett er jeg fornøyd med runden.

IG: Prøver seg på flanken, men er ute av range. Autocannon-teamet på midten sikter seg inn mot devilfishene mine og tar et hullpoint. HQen bruker psychic power og tar nok et hullpoint av devilfishen. Ellers en vellyket runde for Tau!

SAMSUNG

Runde 2
Flere templates treffer styrkene i midten, og jeg får First Blood poenget. Smart Missiles fortsetter å ta ut HQ Squaddet, og jeg klarer å stoppe chimeraen på venstre flanke fra å komme nærmere. Nok en god runde!

Denne runden kommer endelig Vendettaen til Vegar på bordet, samt at Marbo infiltrerer seg midt mellom skimmerene mine. Først svarer Vegar med Plasmaskudd fra Chimeraen, Autocannon og resten av HQ. På høyre flanke kommer en gjeng infanteri nærmere, og klarer å gi XV104en to wounds med lasguns! Oops. Det verste derimot er at Vendettaen gjør Skyrayen om til vrakmetall, kjedelig siden den har skyfire og markerlights. Marbo klarer ikke å dumpe demochargen godt nok til å ta ut noe.

Runde 3
… Og dermed blir Marbo et enkelt mål midt blandt fiendens linjer. Uten Skyrayen blir jeg nødt til å prøve meg på Vendettaen med andre midler, heldigvis holder Vegar Leman Russ tanksen med svææær plasmakanon i forsvar sånn at jeg har litt lufterom. Disruptionpoden gjør at jeg slipper unna to penetrating hits med to terningkast på 4.

Vegar tar ut railheaden og en devilfish.

Runde 4
XV104 med hjelp av Krootene fjerner høyre flanke for Vegar, infanteriet i midten er redusert til en autocannon med ett wound, og HQ er på vei hjemover. Tau styrkene er svake men har fremdeles et lite overtak, selv om det har gått nedover etter runde 2.

Vegar skyter tilbake med det han har, tar ut noen Firewarriors og vi ender kampen med ett poeng i min favør pga First Blood.

Observasjoner
Disruptionpod, yes!
Skyray fungerer ganske bra mot flyers og som supportkjøretøy
Markerlights er viktig
Cadre Fireblade har markelight
Fusion Blaster på XV104 gir bedre potensiale for å ta ut Tankser, har nok SMS.
Er usikker på om Railhead er vits lengre, Ionhead er sannsynligvis bedre nå.

Leave a Reply