Battlereport – Eldar vs Tau

Jeg spillte en kamp mot Karl-Erik forrige Tirsdag, han stillte samme hær som mot Lars Morten. Dette var mitt første slag mot Eldar.
DSC_0627
Oppsett
1000 poeng, Mysterious objectives (5), Night Fight, Slay the warlor, first blood og linebreaker. Deployment på long table edges.

Karl-Erik hadde initiativet og satte ut sine styrker først, han plasserte dem hovedsakelig i cover og midt på banen. Jeg prøvde å maksimere mine styrker i ett hjørne, men satte ut et pathfinderteam helt på andre flanken for å trekke litt ild, og kanskje få satt ut noe markerlights.

Runde 1
Karl-Erik tar lett ut pathfinderteamet på høyre flanken min. First Blood. Han sender også sitt wave serpent shield og tar ut noen firewarriors.

DSC_0628

I min runde glemmer jeg å flytte, litt for opptatt av å skyte 🙂 Jeg får inn en penetrating hit på wave serpenten med Riptiden, men cover saven redder Karl-Erik. Smart Missile systemene mine er i hovedsak ute av range. Noen Missile Pods er innen range, men ikke alle. Jeg treffer med to markerlights på Wraithknighten, sender to raketter fra Skyrayen og den tar to wounds. Jeg beveger meg minimalt med jetpackmove.
Jeg mister en del infanteri, men har heldigvis de store våpnene igjen.

Runde 2
Jetbikene til eldar suser rundt på den andre flanken. Wraithknighten beveger seg mot et objective.
Jeg flytter krootene frem for å ta ut eldar sine rangers som holder et objective, og gjør en rimelig grei jobb i å fjerne dem.
DSC_0629
Runde 3
Deep-strike, Karl-Erik prøver å plassere et squad med elites rett i forsvarsrekkene mine. Han er uheldig og de går tapt. Wraithknighten gir krootene mine en kalddusj, og kun 3 overlever. De stormer tilbake. XV88 suitene med droner fyrer løs, og rangerene til eldar forsvinner av bordet. Resten fyrer av mot Wave Serpenten, men den overlever og tar ett hullpoint. Jeg har på dette tidspunktet tre kroots og en firewarrior som kan holde objectives. Krootene tar et hitpoint fra Wraithknighten.
DSC_0631

DSC_0635
Runde 4
Karl-Erik slipper ut et guardian squad(?) og en warlock på et objective, i cover. Han beveger seg fremover med Wraithknighten.
Mine reserves kommer ut, jeg plasserer de nær objectivet på høyre flanke i håp om å få warlocken og vennene hans til å flykte av bordet. Jeg tar ut to-tre av de som forsvarer, men ikke noe mer enn det, nå er de veldig utsatt for gjengjeldelse. Wraithknighten tar ut to suits fra HQ squaddet mitt, et hardt slag for hæren min.
De tre gjenværende Krootene klarer sin moralsjekk med to enere! De setter seg på et objective. Riptiden min stormer fremover, nova charget 4d6 move.
DSC_0633

Runde 5
Wraithknighten kommer frem fra skjulet sitt, skyter en del på riptiden uten hell, prøver å assaulte den men mangler en tomme. Jeg får supporting fire under overwatch fra den ene XV88en, men alt bommer.
Krootene blir fjernet av nok et skudd fra wave serpenten (Mest irriterende kjøretøyet ever).
DSC_0634

Game Over! Karl-Erik holder to objectives og har first blood. Jeg holder ett objective med en ensom ultratøff kroot.

Konklusjon
Markerlights er ekstremt nyttige for Tau, men Pathfinderteams tåler for lite til å sitte eksponert. XV88 er en fantastisk ildplatform, de tåler også ganske mye, men beveger seg shite. 4″ på 3 runder. Så plasser dem litt langt fremme for å utnytte 30″ range på SMS. Skyrayen er en joker som koster relativt lite poeng, har god BS, markerlights, SMS og 13 i frontarmor. Den er også expendable. Jeg bør vurdere noen drones. Krootene for 70 poeng var storperformere som vanlig, de gjorde skade, tok skade og var stort sett irriterende for fienden.
En ting vi spillte feil på var å fjerne modeller fra en unit der noen av modellene var helt skjult for den uniten som skjøt. Angående å skyte på Wraithknighten som var delvis skjult, jeg har sett referanser til at en må se 25% av modellen for å få skyte, men har ikke sett dette i BRB. Jeg brukte nok for mye energi på Wraithknighten også, greit nok den er skummel men den wave serpenten … Ellers en morsom match der jeg var litt for statisk.

Leave a Reply