Pathfinder – Reign of Winter

Reiseskildring fra kampanjen Reign of Winter

Session 1: Heldren
Heldren er utgangspunktet for eventyret, der det har blitt rapportert om ekstrem kulde, og til heldren.001 Heldren_vueog med snø midt på sommeren. Dette uvanlige fenomenet, og rykter om farlige vesener i den nærliggende Border Wood trekker til seg eventyrlystne fra nærområdet.

Stribog, Morwen, Kaelin og alven er alle tilreisende til byen. En karavanevakt blir tatt med inn i den lokale kneipa med store frostskader og dårlige nyheter om at karavanen ble overfallt, og den personen han hadde ansvar for å beskytte ble bortført. Med ulik motivasjon (penger hovedsakelig) legger de ut på et redningsoppdrag for å hente inn en lokal adelskvinne, Argentea, som har blitt tatt som gissel av banditter, eller muligens en forvokst røyskattlignende sak.

Før eventyrerene er komt skikkelig i gang holder Morwen og Alv på å dø av frostskader. Når karakterene endelig kommer frem til stedet karavanen ble overfalt finner de bare frosne lik av mennesker og hester. De blir overfalt av to udøde skapninger som er låst inne i en vogn, klarer å stikke av med et masterwork longsword og en breastplate før de vandrer rett inn i en ny felle som holdt på å drepe hele gjengen, bonusen er at de finner en masterwork dagger, en masterwork chain shirt, fire healing potions og en del rustninger og våpen. En sti leder inn gjennom den tette skogen, snøen er dypere her og det er kaldere. På stien blir de på nytt overfalt, denne gang av pixies som er utrolig vanskelige å både se og treffe. De klarer å ta ned to før den tredje stikker av.

Lengre fremme på stien treffer de en snakkende hjort(!) som forteller dem litt om området og farene som lurer lengre fremme. Et skilt ber eventyrerne om å snu, som de selvsagt driter i. Ett nytt skilt ber mye om det samme, men i sterkere ordelag. En snømann er satt opp i stien fremfor en elv. Det er selvsagt en ny felle som holder på å ta knekken på gjengen. Eventyrerne er nå i området de ble advart av av hjorten (en frossen elv).

Kommentarer fra GM
Eventyret er vanskelig for en level 1 gjeng, hver eneste felle kan potensielt føre til massedød.
Vi kom gjennom halve del 1, men brukte mye tid på å lære regler.

HuskelistePZO9067-Portal winter_river_by_hero339
Combat spellcasting+Cast Defensively, at will actions.